Simplificam bankingul pentru tine
CONTURI

Gratuitate extinsa

Conturi persoane fizice Zero comisioane
deschidere, administrare, incasari si plati in lei

Vei putea imediat:

 • - sa portezi bani din alta banca
 • - sa-ti faci un cont de economii
 • - sa soliciti un credit online
 • [+] oferta completa
ECONOMII

Comision ZERO la scadenta depozit

Dobanzi depozite 3.80% la un an
si o luna pentru
depozite in lei
Card de debit online si credit online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Mizam pe RAPIDITATE
 • Comision 3 lei pentru plati
  sub 50.000 lei
 • Zero comision depunere numerar
 • Zero costuri de deschidere cont
 • Platforma schimburi valutare (tranzactionare timp real)
 • [+] oferta completa
DEPOZITE
Dobanzi depozite persoane juridice 4.72% pentru
un depozit pe
18 luni in Lei
Cont online, credit online, depozite online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.

Stiri financiare despre produsele Libra Internet Bank

Deschide cont online
dureaza 3 minute

[Tech News] Daimler va produce Crypto Hard Wallet pentru industria auto

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


24.07.2019 - Compania mama a Mercedes Benz, Daimler, in parteneriat cu compania din domeniul blockchain, Riddle & Code va produce un hardware wallet pentru automobile.

Pe termen lung, alianța dorește sa ofere soluții pentru autovehicule cu auto-conducere si platforme de car-sharing, transmiterea in timp real de modele de trafic, mesh-uri cu infrastructura de oras inteligent, si sa transfere informatii despre accidente catre autoritatile abilitate si asiguratori.

Wallet-ul, o componenta hardware protejata impotriva atacurilor externe, care a fost prezentat la Startupautobahn in Stuttgart, creeaza o identitate criptografica pentru autovehicule. De asemenea, este integrat cu unitatea de control telematic a autovehiculului (TCU) cu scopul de a receptiona, aviza sau atesta datele transmise de senzorii autovehiculului si de infrastructura inconjuratoare.

Aceste informatii pot fi utilizate pentru a inregistra performanta autovehiculului si pentru a se asigura ca acesta beneficiaza de operatiuni de Service la timp. Wallet-ul poate fi integrat in echipamentul hardware al camioanelor, autovehiculelor din gama de lux, si al autobuzelor "pentru a eficientiza inchirierea de autovehicule si administrarea flotei," a precizat Ben Schwarz, directorul de comunicare al Riddle & Code.

Schwarz a mentionat ca modelul de evaluare nu este inca definitivat, dar va avea la baza costurile cu echipamentul hardware si va include un model de licenta pentru detinatorii de flote care utilizeaza wallet-ul. Se discuta de asemenea si un model pe baza de tranzactie.

"Totusi, odata ce autovehiculele devin parti autonome intr-o tranzactie de tip blockchain, piata devine nelimitata", a adaugat acesta.

Deoarece wallet-ul sincronizeaza vehiculul cu mediul inconjurator, se pot efectua tranzactii cu orice tehnologie care comunica digital, inclusiv zonele de taxare de pe autostrazi, automatele de parcare sau mecanicii. Insa, "piata care va face cu adevarat diferenta va fi legata de date."

Aceasta tehnologie poate ajunge intr-o zi sa plateasca si prime catre asiguratori. De fapt, Schwarz a mers atat de departe incat sustine faptul ca asiguratorii sau organele de reglementare vor putea chiar sa "mandateze aceste tehnologii," sa pastreze in siguranta datele legate de autovehicule similar unei cutii negre de avion.

"Cunoasterea parametrilor activi la momentul accidentului se poate dovedi o solutie de incredere pentru determinarea cauzelor accidentului", a precizat el.

Sursa: https://www.coindesk.com/daimler-partners-with-riddle-code-to-produce-automotive-hard-wallet

24-07-2019