Simplificam bankingul pentru tine
CONTURI

Pachetul LibraFree
Gratuitate extinsa

Conturi persoane fizice Zero comisioane
deschidere, administrare, incasari si plati in lei

Vei putea imediat:

 • - sa portezi bani din alta banca
 • - sa-ti faci un cont de economii
 • - sa soliciti un credit online
 • [+] oferta completa
ECONOMII

Comision ZERO la scadenta depozit

Dobanzi depozite 3.25% la un an
si o luna pentru
depozite in lei
CREDITE

0% comision acordare/administrare

Credite persoane fizice

Card de debit online si credit online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Mizam pe RAPIDITATE
 • Comision 3 lei pentru plati
  sub 50.000 lei
 • Zero comision depunere numerar
 • Zero costuri de deschidere cont
 • Platforma schimburi valutare (tranzactionare timp real)
 • [+] oferta completa
DEPOZITE
Dobanzi depozite persoane juridice 3.37% pentru
un depozit pe
18 luni in Lei
Cont online, credit online, depozite online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.

Stiri financiare despre produsele Libra Internet Bank

Deschide cont online
dureaza 3 minute

[Tech News] Cea mai veche banca centrala din lume revizuieste moneda digitala posibila cu rezultate mixte

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


25.06.2020 - Riksbank din Suedia a analizat viabilitatea monedelor digitale ale bancii centrale (CBDC) pentru piata sa locala si a declarat rezultate mixte.

Intr-o analiza economica de 96 de pagini, actualizata pe 18 iunie, cea mai veche banca centrala din lume prezinta patru modele pentru furnizarea unei versiuni digitale a koroanei suedeze (e-krona), si evidentiaza cat de bine s-ar potrivi diferitele modele cu obiectivele politicii sale.

Aceste obiective includ promovarea unui depozit stabil de valoare si unitate de cont, fiind un creditor de ultima solutie (LOLR) care ofera un mijloc sigur de plata si decontare si furnizarea de instrumente pentru pastrarea stabilitatii financiare.

Pe acest fundal, cele patru modele analizate includ o "furnizare centralizata de e-krona fara intermediari", "un model centralizat cu intermediari", "solutii descentralizate cu intermediari" si "o e-krona sintetica".

"Am vazut ca toate modelele ar avea avantaje si dezavantaje, dar unele par mai bune la indeplinirea nevoilor actuale ale pietei de plati din Suedia decat altele", se arata in recenzie.

O furnizare centralizata de e-krona fara intermediari ar presupune ca banca sa-si asume responsabilitatea pentru intregul lant de distributie pentru e-krona. Aceasta schema, spune revizuirea, ar insemna un rol complet nou pentru Riksbank, similar cu modul in care opereaza bancile de vanzare cu amanuntul.

Riksbank sustine ca punerea in practica a acestui model ar genera cheltuieli substantiale pentru personal si serviciile de asistenta pentru clienti pentru potentialele milioane de utilizatori, actionand in acelasi timp in calitate de concurent la serviciile de plati private la nivel de vanzare cu amanuntul, creand, prin urmare, indirect un monopol al pietei.

Sursa: https://www.coindesk.com/riksbank-worlds-oldest-central-bank-study-digital-currency-results

25-06-2020

Cu ce te mai
putem ajuta?