Simplificam bankingul pentru tine
CONTURI

Pachetul LibraFree
Gratuitate extinsa

Conturi persoane fizice Zero comisioane
deschidere, administrare, incasari si plati in lei

Vei putea imediat:

 • - sa portezi bani din alta banca
 • - sa-ti faci un cont de economii
 • - sa soliciti un credit online
 • [+] oferta completa
ECONOMII

Comision ZERO la scadenta depozit

Dobanzi depozite 3.52% la un an
si o luna pentru
depozite in lei
CREDITE

0% comision acordare/administrare

Credite persoane fizice

Card de debit online si credit online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Mizam pe RAPIDITATE
 • Comision 3 lei pentru plati
  sub 50.000 lei
 • Zero comision depunere numerar
 • Zero costuri de deschidere cont
 • Platforma schimburi valutare (tranzactionare timp real)
 • [+] oferta completa
DEPOZITE
Dobanzi depozite persoane juridice 3.75% pentru
un depozit pe
18 luni in Lei
Cont online, credit online, depozite online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.

Stiri financiare despre produsele Libra Internet Bank

Deschide cont online
dureaza 3 minute

[Tech News] Casa Alba stimuleaza dezvoltarea "Dolarului digital" pentru a usura recesiunea coronavirusului

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


24.03.2020 - Legislatia propusa destinata cresterii economiei Statelor Unite in timpul pandemiei coronavirusului include o recomandare pentru crearea unui dolar digital.

Acest dolar virtual ar ajuta indivizii si familiile sa supravietuiasca inchiderii intreprinderilor si seriei de comenzi "adapostiti-va acasa", care au dus la cresterea cererilor de ajutor somaj si la o posibila recesiune severa.

In conformitate cu proiectele de lege anuntate saptamana trecuta, denumite "Asumarea responsabilitatii pentru lucratori si familii" si "Legea privind protectiile si asistenta financiara pentru consumatorii, statele, intreprinderile si populatiile vulnerabile din America", Rezerva Federala - banca centrala a natiunii - ar putea utiliza un "dolar digital" si portofele digitale pentru a face plati catre "persoanele care se incadreaza in cerinte", constând în 1.000 USD pentru minori si 2.000 USD pentru adulti.

Ambele proiecte de lege folosesc un limbaj identic cand vorbesc despre propunerea unui dolar digital.

"Termenul "dolar digital" inseamna un sold exprimat ca valoarea unui dolar, constand in inregistrari in evidenta digitala care sunt inregistrate ca pasive in conturile oricarei banci ale Rezervei Federale; sau o unitate electronica de valoare, rambursabila de catre o instituție financiara eligibila (asa cum este stabilit de Consiliul guvernatorilor sistemului Rezervei Federale)", se arata in proiectele de lege.

De asemenea, Rezerva Federala ar fi responsabila de portofelele digitale, mentinandu-le pentru destinatari.

Nici un proiect de lege nu indica faptul ca programul ar folosi un ledger descentralizat sau vreun proiect de criptomonede. Cu toate acestea, digitalizarea dolarului este, in general, vazuta de multe persoane influente ca o necesitate pentru SUA, cu fostul presedinte al Comisiei de comercializare a marfurilor futures J. Christopher Giancarlo si economista Judy Shelton - pe care presedintele american Donald Trump a numit-o in consiliul de administratie al Rezervei Federale - ambii declarand ca natiunea isi poate pierde hegemonia financiara daca nu reuseste sa faca acest lucru.

Bancile membre ale Rezervei Federale pot, de asemenea, sa mentina ceva numit "portofel tranzitoriu de dolari digitali", potrivit proiectelor de lege, iar destinatarii ar primi "o parte proportionala din rezerva comuna" detinuta de membru.

Proiectul de lege urmeaza dezvaluirii de catre reprezentantul Rashida Tlaib (D-Mich.) a "Legii Stimularii automate a Comunitatilor”, care ar oferi oricarei persoane din natiune un card de debit preincarcat.

Sursa: https://www.coindesk.com/house-stimulus-bills-envision-digital-dollar-to-ease-coronavirus-recession

24-03-2020

Cu ce te mai
putem ajuta?