Simplificam bankingul pentru tine
CONTURI

Gratuitate extinsa

Conturi persoane fizice Zero comisioane
deschidere, administrare, incasari si plati in lei

Vei putea imediat:

 • - sa portezi bani din alta banca
 • - sa-ti faci un cont de economii
 • - sa soliciti un credit online
 • [+] oferta completa
ECONOMII

Comision ZERO la scadenta depozit

Dobanzi depozite 3.80% la un an
si o luna pentru
depozite in lei
Card de debit online si credit online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Mizam pe RAPIDITATE
 • Comision 3 lei pentru plati
  sub 50.000 lei
 • Zero comision depunere numerar
 • Zero costuri de deschidere cont
 • Platforma schimburi valutare (tranzactionare timp real)
 • [+] oferta completa
DEPOZITE
Dobanzi depozite persoane juridice 3.75% pentru
un depozit pe
18 luni in Lei
Cont online, credit online, depozite online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.

Stiri financiare despre produsele Libra Internet Bank

Deschide cont online
dureaza 3 minute

[Tech News] Blockchain-ul etic de aprovizionare cu minerale al IBM va debuta la primavara

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


07.11.2019 - Ford, Volkswagen, LG si Volvo intentioneaza sa introduca un proiect pilot de urmarire in direct a cobaltului in timpul procesului de rafinare, in productie, anul viitor.

Responsible Sourcing Blockchain Network (RSBN), un consortiu international construit pe Hyperledger Fabric, a anuntat miercuri ca a finalizat cu succes un proiect pilot de protectie impotriva practicilor miniere exploatatoare. Companiile au trimis 1,5 tone de cobalt congolez pe trei continente diferite, pe parcursul a cinci luni de rafinare, demonstrand calea pentru ca proiectul sa devina operational in primavara anului 2020.

In timp ce Ford, Volkswagen si LG făcusera deja parte din proiect, Volvo s-a alaturat miercuri, potrivit unui comunicat de presa.

Grupul RCS Global, auditorii solutiei, au marturisit ca cobaltul pilot a indeplinit standardele de aprovizionare ale Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) inca de la inceputul sau intr-o mina congoleza, prin rafinarea sa in Coreea de Sud si, in final, la tinta sa: o uzina a companii americane Ford Motor. LG Chem, cea mai mare companie chimica din Coreea, a dezvoltat bateriile.

Potrivit Institutului Cobalt, componentele din cobalt reprezinta aproximativ 10 pana la 20% din bateriile cu ioni de litiu pe care le prefera producatorii de automobile.

Martina Buchhauser, sefa de achizitii Volvo, a afirmat intr-o declaratie ca producatorul auto din Suedia a pus intotdeauna o prioritate ridicata pe aprovizionarea cu minerale etice. Aceasta tehnologie duce la atingerea acestui obiectiv, a spus ea, adaugand: "Cu tehnologia blockchain, putem face urmatorul pas in asigurarea trasabilitatii complete a lantului nostru de aprovizionare si minimizarea oricaror riscuri aferente, in stransa colaborare cu furnizorii nostri."

Extinderea lantului de aprovizionare

Dr. Nicholas Garrett, CEO al RCS Global Group, a afirmat intr-o declaraoie ca RSBN spera sa imbunaoateasca lanțurile de aprovizionare etica la nivel mondial si va construi pe baza lectiilor invatate. “Am atins repere semnificative noi, pe masura ce am depasit testele, dovedind meritele acestei tehnologii cuplate și modelul de asigurare se poate extinde la o gamă largă de participanți pe fiecare nivel al lanțului de aprovizionare si la alte minerale ", a spus el.

RSBN intentioneaza sa adauge mai multe minerale pentru baterii pe platforma sa de urmarire, inclusiv litiu si nichel. De acolo, va cerceta modalitati de a urmari tungstenul, tantalul, staniu si aurul. Garrett a fost optimist pentru viitorul blockchain-ului RSBN si rolul auditorului sau, spunand: "Asteptam un impact social pozitiv semnificativ din activitatea noastra."

Sursa: https://www.coindesk.com/ibm-ethical-mineral-sourcing-blockchain-to-debut-in-spring

07-11-2019