Simplificam bankingul pentru tine
CONTURI

Gratuitate extinsa

Conturi persoane fizice Zero comisioane
deschidere, administrare, incasari si plati in lei

Vei putea imediat:

 • - sa portezi bani din alta banca
 • - sa-ti faci un cont de economii
 • - sa soliciti un credit online
 • [+] oferta completa
ECONOMII

Comision ZERO la scadenta depozit

Dobanzi depozite 3.80% la un an
si o luna pentru
depozite in lei
Card de debit online si credit online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Mizam pe RAPIDITATE
 • Comision 3 lei pentru plati
  sub 50.000 lei
 • Zero comision depunere numerar
 • Zero costuri de deschidere cont
 • Platforma schimburi valutare (tranzactionare timp real)
 • [+] oferta completa
DEPOZITE
Dobanzi depozite persoane juridice 4.72% pentru
un depozit pe
18 luni in Lei
Cont online, credit online, depozite online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.

Stiri financiare despre produsele Libra Internet Bank

Deschide cont online
dureaza 3 minute

[Tech News] Bancile centrale vor acoperi riscul generat de dolar cu ajutorul Bitcoin, prevede Pompliano

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


02.08.2019 - Bancile centrale vor achiziționa Bitcoin (BTC) in vederea acoperirii riscurilor ocazionate de dolarul american conform previziunilor date publicitatii de catre Anthony Pompliano, un investitor de succes care tranzactioneaza criptomoneda.

Intr-un mesaj pe Tweeter in data de 1 august, Pompliano, co-fondator al companiei de administrare active Morgan Creek Digital Assets, a precizat ca bancile centrale au efectuat cea mai mare achizitie de aur din istorie. Conform articolului din The Financial Times, bancile centrale din toata lumea au achizitionat o cantitate record de aur, in valoare totala de 15.7 miliarde USD in primul semestru al anului 2019, cu scopul de a-si diversifica rezervele in prezent detinute in USD, ca urmare a tensiunilor comerciale internationale. Conform raportului, cererea de aur a bancilor centrale a reprezentat o sesime din cererea totala de aur la nivel global inregistrata in acea perioada.

Bitcoin – activ necorelat

In timp ce World Gold Council se asteapta la incertitudini geopolitice care vor mentine presiunea asupra bancilor centrale de a constitui rezerve de aur, Pompliano estimeaza acum ca bancile isi vor indrepta atentia catre Bitcoin ca depozit de valoare, necorelat cu activele traditionale. Acesta a afirmat: "Asteptati sa afle despre profilul de beneficii necorelate, asimetrice, oferite de Bitcoin. Fiecare banca centrala va achizitiona Bitcoin."

Noua previziune urmeaza unei dezbateri recente transmise de CNBC Africa dintre Pompliano si detinatorul de aur Peter Schiff, care a spus ca Bitcoin a devenit un fel de religie si ca investitorii spera sa se imbogateasca de pe urma detinerilor lor, in timp ce ignora de fapt realitatea. Schiff a mentionat, "Cand te afli intr-o bula, nu poti vedea bula," mentinandu-si parerea ca Bitcoin nu are nicio valoare intrinseca.

Anterior, redactorul sef al Forbes Steve Forbes a publicat o scrisoare deschisa adresata lui Mark Zuckerberg - CEO Facebook, sfatuindu-l sa isi acopere detinerile de criptomoneda Libra in aur. Conform Forbes, proiectul monedei stabile va deveni "una dintre creatiile cruciale ale istoriei" dacă are acoperire in aur.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/central-banks-to-hedge-dollar-risks-with-bitcoin-pompliano-predicts

02-08-2019