Simplificam bankingul pentru tine
CONTURI

Pachetul LibraFree
Gratuitate extinsa

Conturi persoane fizice Zero comisioane
deschidere, administrare, incasari si plati in lei

Vei putea imediat:

 • - sa portezi bani din alta banca
 • - sa-ti faci un cont de economii
 • - sa soliciti un credit online
 • [+] oferta completa
ECONOMII

Comision ZERO la scadenta depozit

Dobanzi depozite 3.52% la un an
si o luna pentru
depozite in lei
CREDITE

0% comision acordare/administrare

Credite persoane fizice

Card de debit online si credit online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Mizam pe RAPIDITATE
 • Comision 3 lei pentru plati
  sub 50.000 lei
 • Zero comision depunere numerar
 • Zero costuri de deschidere cont
 • Platforma schimburi valutare (tranzactionare timp real)
 • [+] oferta completa
DEPOZITE
Dobanzi depozite persoane juridice 3.75% pentru
un depozit pe
18 luni in Lei
Cont online, credit online, depozite online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.

Stiri financiare despre produsele Libra Internet Bank

Deschide cont online
dureaza 3 minute

[Tech News] Banca de Dezvoltare Interamericana va testa cartile funciare pe blockchain

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


29.10.2019 - Dupa ani de zile in care a vorbit despre acest lucru, Banca de Dezvoltare Interamericana testeaza pentru prima oara un blockchain pentru cartile funciare.

Luna viitoare, organizatia globala va demara un proiect de doi ani pentru a pune inregistrarea in cadastru si creditarea din trei tari din America Latina pe un blockchain.

BID, cea mai mare sursa de finantare a dezvoltarii pentru America Latina si Caraibe, este de mult timp in plina dezvoltare pe blockchain pentru cartile funciare, in ciuda costurilor ridicate ale proiectelor blockchain cu randamente uneori incerte.

Organizatia lucreaza cu startup-ul blockchain ChromaWay si compania de servicii IT Jalasoft din Bolivia, pentru testarea tehnologiei in Bolivia, Peru si Paraguay, cu scopul de a extinde testul si in alte parti din America de Sud.

"Trebuie sa colaboram cu guvernele noastre din America Latina pentru a le arata potentialul tehnologiei", a declarat Eirivelthon Santos Lima, directorul de proiect al diviziei BID pentru mediu, dezvoltare rurala si gestionarea riscurilor in caz de dezastre din La Paz, Bolivia. "Problema este foarte abstracta pentru ei, iar cel mai bun mod pentru a-i invata despre aceasta tehnologie si a-i face ss fie interesati este sa le aratati cum functioneaza de la zero."

BID spera ca blockchain-ul ChromaWay poate contribui la usurarea poverii eforturilor de restabilirea corespunzatoare a titlurilor de proprietate asupra terenurilor in tarile din America Latina, care poate costa intre 50 si 100 de milioane de dolari pe proiect, a adaugat Lima.

Aceste proiecte implica, de obicei, colectarea de catre banca a informatiilor juridice ale fermierilor si orasenilor si informatii tehnice despre proprietati pentru a crea o inregistrare corespunzatoare a dreptului de proprietate asupra terenurilor in cazul in care terenurile au fost vandute neoficial.

Prin intermediul unitatii sale de cercetare si dezvoltare, IDB Lab, banca investeste 600.000 USD in proiect. Faza 1 va analiza cum pot fi conectate cartile funciare la blockchain intr-un mod care sa creeze mai multa incredere, precum si ce fel de blockchain trebuie folosit.

Banca se va baza pe standardele pentru tehnologia blockchain dezvoltate de IDB Lab si LAC-ChaiN, o alianta pentru promovarea utilizarii blockchain-ului in America Latina si Caraibe. De asemenea, va folosi specificația World Wide Web Consortium (WC3) pentru revendicari verificabile si identificatori descentralizati.

Sursa: https://www.coindesk.com/inter-american-development-bank-to-pilot-land-registries-on-blockchain

29-10-2019