Simplificam bankingul pentru tine
CONTURI

Pachetul LibraFree
Gratuitate extinsa

Conturi persoane fizice Zero comisioane
deschidere, administrare, incasari si plati in lei

Vei putea imediat:

 • - sa portezi bani din alta banca
 • - sa-ti faci un cont de economii
 • - sa soliciti un credit online
 • [+] oferta completa
ECONOMII

Comision ZERO la scadenta depozit

Dobanzi depozite 3.25% la un an
si o luna pentru
depozite in lei
CREDITE

0% comision acordare/administrare

Credite persoane fizice

Card de debit online si credit online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Mizam pe RAPIDITATE
 • Comision 3 lei pentru plati
  sub 50.000 lei
 • Zero comision depunere numerar
 • Zero costuri de deschidere cont
 • Platforma schimburi valutare (tranzactionare timp real)
 • [+] oferta completa
DEPOZITE
Dobanzi depozite persoane juridice 2.50% pentru
un depozit pe
12 luni in Lei
Cont online, credit online, depozite online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Solutii pentru finantarea proiectelor
OPERATIUNI

Zero costuri deschidere cont

 • - Comision 3 lei pentru plati sub 50.000 lei
 • - Zero comision depunere numerar
  Cont online, credit online, depozite online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.

Stiri financiare despre produsele Libra Internet Bank

Deschide cont online
dureaza 3 minute

[Tech News] Banca Centrala a Canadei este serioasa in ceea ce priveste proiectarea CBDC, dezvaluie o postare pentru locuri de munca

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


18.06.2020 - Dupa ani de cercetari, Banca Canadei se pregateste sa proiecteze propria moneda digitala a bancii centrale (CDBC).

Dezvaluindu-si planurile intr-o postare de locuri de munca din 11 iunie, banca centrala a declarat ca "reinventeaza activitatea bancara centrala" si regandeste in mod radical natura banilor canadieni.

"Banca Canadei se imbarca intr-un program cu o importanta sociala majora, pentru proiectarea unui sistem contingent pentru CBDC, care poate fi gandit ca o bancnota, dar in forma digitala", a scris banca. Solicitarea de comentarii facuta de CoinDesk nu a primit raspuns pana la momentul difuzarii.

Totusi, postarea jobului spunea suficient mult despre noul rol - CBDC Project Manager - asa cum s-a intamplat despre proiectul in sine, urmand sa detalieze unele dintre caracteristicile unei bancnote digitale.

Conform postarii jobului, CBDC-ul din Canada ar trebui sa protejeze confidentialitatea utilizatorilor (desi nu in masura in care o face numerarul), sa ramana accesibil celor fara conturi bancare sau telefoane mobile, sa functioneze atunci cand energia electrica este oprita si sa rivalizeze cu bancnotele in ceea ce priveste securitatea, astfel incat sa castige incredere in randul publicului care utilizeaza numerar.

In plus, banca isi doreste ca CBDC sa existe pe o arhitectura "cu o potentiala durata de viata de mai multe decenii", care poate creste in tandem cu obiectivele politicii.

Alte detalii tehnice raman insa nedeterminate. Banca nu a precizat ce tehnologie ar putea folosi CBDC-ul ei, daca ar urma un model bazat pe token sau bazat pe cont sau cum ar putea crea o moneda digitala care functioneaza acolo unde nu exista electricitate.

Aceste detalii se vor concretiza pe durata mandatului de trei ani al managerului de proiect. In acea perioada, banca doreste, de asemenea, sa dezvolte un "sistem pilot CBDC".

Miscarea plaseaza Canada drept un concurent serios in cursa de dezvoltare a CBDC-urilor.

Sursa: https://www.coindesk.com/bank-of-canada-central-bank-digital-currency-project-manager

18-06-2020

Cu ce te mai
putem ajuta?