Simplificam bankingul pentru tine
CONTURI

Pachetul LibraFree
Gratuitate extinsa

Conturi persoane fizice Zero comisioane
deschidere, administrare, incasari si plati in lei

Vei putea imediat:

 • - sa portezi bani din alta banca
 • - sa-ti faci un cont de economii
 • - sa soliciti un credit online
 • [+] oferta completa
ECONOMII

Comision ZERO la scadenta depozit

Dobanzi depozite 3.52% la un an
si o luna pentru
depozite in lei
CREDITE

0% comision acordare/administrare

Credite persoane fizice

Card de debit online si credit online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Mizam pe RAPIDITATE
 • Comision 3 lei pentru plati
  sub 50.000 lei
 • Zero comision depunere numerar
 • Zero costuri de deschidere cont
 • Platforma schimburi valutare (tranzactionare timp real)
 • [+] oferta completa
DEPOZITE
Dobanzi depozite persoane juridice 3.75% pentru
un depozit pe
18 luni in Lei
Cont online, credit online, depozite online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.

Stiri financiare despre produsele Libra Internet Bank

Deschide cont online
dureaza 3 minute

[Tech News] Banca Centrala Franceza solicita experimente cu moneda digitala

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


01.04.2020 Banca centrala a Frantei vrea sa experimenteze integrarea monedelor digitale.

La 27 martie, Banque de France a publicat o cerere de propuneri pentru aplicatii de "experiment" in moneda digitala a bancii centrale. Aceste proiecte vor ajuta banca centrala a Frantei sa inteleaga riscurile si mecanismele CBDC si vor contribui, de asemenea, la conversia in moneda digitala din zona euro.

Apelul aduce Franta in fata acestei dezbateri. Este cel mai inalt membru al zonei euro care a lansat pana in prezent un experiment CBDC (Suedia, a carei Riksbank se joaca si ea cu digitalizarea monedei, foloseste krona).

Banque de France a pledat pentru proiecte de fintech experimentale si avansate de cel puțin patru ani, uneori sugerand, prin postari de locuri de munca si discursuri, ca avea, de asemenea, in vedere dezvoltarea unui CBDC.

"Noi, ca banci centrale, trebuie si dorim sa acceptam acest apel la inovatie intr-un moment in care inițiativele private - in special platile intre actorii financiari - si tehnologiile se accelereaza, iar cererea publica si politică creste", a spus François Villeroy de Galhau, guvernatorul Banque de France, intr-un discurs din 4 decembrie referitor la CBDC.

"Alte tari au deschis calea; Acum depinde de noi sa ne jucam rolul, atat ambitios, cat si metodic."

Experimentul in trei etape va pastra proiectele selectate prin fiecare aspect al emiterii CBDC, de la proiectarea unei monede digitale pana la analiza impactului acesteia si executarea operatiunilor.

Proiectul Frantei acopera o serie de cazuri de utilizare a CBDC: plata cu instrumente financiare; plata cu moneda digitala a altor banci centrale; si plata cu active digitale. Nu se vor crea de bani, potrivit bancii. Toate schimburile se vor rula in registrele proprii ale bancii cu tokenuri distruse la sfarsitul fiecarei zile de plata.

In plus, proiectul va examina consecintele potentiale ale CBDC asupra infrastructurilor de piata, a politicii monetare, a factorilor macroeconomici si a cadrelor legale si de reglementare.

Sursa: https://www.coindesk.com/french-central-bank-puts-out-call-for-digital-currency-experiments

01-04-2020

Cu ce te mai
putem ajuta?