Libra Internet Bank

[Tech News] Universitate din Romania intentioneaza sa accepte plati cu monede digitale pentru taxele de admitere

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


16.04.2021 - Institutia academica cu un corp de aproximativ 11.000 de studenti a spus ca adaugarea platilor in monede digitale face parte dintr-un plan de sprijinire a companiilor locale precum Elrond.

O universitate publica din orasul roman Sibiu din Transilvania a declarat ca le va permite studenților sa-si plateasca taxele de admitere în criptomonede.

Potrivit unui anunt publicat miercuri de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, institutia intentioneaza sa implementeze metode de plata digitale pentru cei peste 11.000 de studenți ai sai incepand cu luna iulie. Studentii vor putea plati taxele de admitere - scolarizarea este de aproximativ 1.000 USD pe an pentru studenti - utilizând Elrond (EGLD), pe care universitatea il va converti apoi in leu romanesc.

"Universitatea noastra a fost si va continua sa fie un sustinator al comunitatii si al afacerilor locale, iar decizia de a dezvolta acest parteneriat cu Elrond face parte din aceasta strategie", a declarat rectorul universitatii Sorin Radu.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/romanian-university-plans-to-accept-crypto-payments-for-admission-fees


Publicat pe: 16 Aprilie 2021