Libra Internet Bank

[Tech News] Presedintele Rezervei Federale Powell: Anul acesta vom interactiona cu publicul in ceea ce priveste dolarul digital

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


01.03.2021 - "Acesta va fi un an important", a spus Powell despre proiectul dolarului digital.

Aproape de fiecare data cand un oficial ales l-a intrebat pe presedintele Rezervei Federale a SUA, Jerome Powell, despre dolarul digital, el a subliniat prudenta si riscul pentru stabilitatea sistemului financiar american.

Miercuri, totusi, Powell a mers mai departe in timp ce vorbea in fata Comitetului pentru Servicii Financiare al Camerei, spunand ca banca centrala a SUA "va interactiona cu publicul" cu privire la dolarul digital in acest an, oferind pentru prima data o cronologie a dezvoltarii monedei digitale a bancii centrale .

"Acesta va fi un an important", a spus Powell despre proiectul de dolar digital. "Acesta va fi anul in care vom interactiona cu publicul destul de activ, inclusiv cateva evenimente publice la care lucram, pe care nu le voi anunta astazi."

Powell a subliniat ca Rezerva Federala nu va lua decizii si apoi le va prezenta publicului, ci va discuta cu americanii despre compromisurile implicate in proiectul dolarului digital.

Sursa: https://www.coindesk.com/fed-chairman-powell-we-will-engage-the-public-on-the-digital-dollar-this-year


Publicat pe: 01 Martie 2021