Libra Internet Bank

[Tech News] Poate o lira digitala CBDC sa recupereze statutul de centru financiar al Londrei dupa Brexit

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


13.04.2021 - Ar putea o lira digitala sa accelereze cresterea Marii Britanii dupa Brexit si sa readuca Londrei statutul de centru financiar european?

Un grup de analiza financiara a sugerat ca Marea Britanie ar trebui sa adopte o lire digitala in efortul de a consolida statutul Londrei ca si centru comercial global in urma Brexitului. Dupa ce, nu cu mult timp in urma, a fost punct central gravitational al sectorului financiar european, Londra a vazut o mare parte din influenta sa disparand la sfarsitul anului 2020, cand a fost finalizata iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Ministerul de Finante al Regatului Unit va primi acum propuneri cu privire la modul de a face orasul Londra mai atractiv pentru comerciantii globali si a recupera activitatea din Amsterdam, care a aparut ca noul centru de tranzactionare al UE dupa Brexit.

Politicienii euro-sceptici si veteranii finantelor din Londra au format CityUnited, un grup de analiza care propune idei despre cum sa favorizeze creșterea intr-o Britanie independenta. Presedintele CityUnited, Daniel Hodson, a declarat pentru Reuters ca examinarea de catre Banca Angliei a unei monede digitale a bancii centrale a fost laudabila, dar ca procesul ar trebui accelerat.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/can-a-digital-pound-cbdc-retake-london-s-financial-hub-status-post-brexit


Publicat pe: 13 Aprilie 2021