Libra Internet Bank

[Tech News] FMI recomanda standardele CBDC si cripto globale pentru stabilitatea financiara

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


08.10.2021 - Noile politici recomandate de FMI urmaresc reducerea riscurilor financiare asociate cu adoptarea criptomonedelor la nivel mondial

Fondul Monetar International (FMI) a lansat un set de politici pentru pietele emergente si economiile in curs de dezvoltare pentru a asigura stabilitatea financiara pe fondul adoptarii globale a criptomonedelor.

FMI crede in potentialul activelor digitale ca instrument pentru plati transfrontaliere mai rapide si mai ieftine, citand cresterea dramatica a valorii pietelor digitale, in ciuda tendințelor descendente din mai 2021. Raportul atribuie randamente ridicate, costuri de tranzactionare si rapiditate si a redus standardele anti-spalare a banilor (AML), ca factori principali pentru adoptarea criptomonedelor.

Pentru a contracara provocarile stabilitatii financiare rezultate ca urmare a tranzactionarii sporite a activelor criptografice, FMI recomanda:

"Factorii de decizie politica ar trebui sa puna in aplicare standarde globale pentru activele digitale si sa isi sporeasca capacitatea de a monitoriza ecosistemul digital prin solutionarea lacunelor de date. Pietele emergente care se confrunta cu riscuri de criptare ar trebui sa consolideze politicile macroeconomice si sa ia in considerare beneficiile emiterii de monede digitale ale bancii centrale."

Sursa: https://cointelegraph.com/news/imf-recommends-cbdc-and-global-crypto-standards-for-financial-stability


Publicat pe: 08 Octombrie 2021