Libra Internet Bank

[Tech News] Dolarul Sand din Bahamas este la un pas de lansarea comerciala, intrucat procesul de interoperabilitate a fost finalizat

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


01.04.2021 - In urma evaluarilor securitatii cibernetice, institutiile comerciale sunt autorizate sa emita primul CBDC din lume: dolarul Sand din Bahamas.

Banca Centrala din Bahamas a anunțat ca se asteapta ca moneda sa digitala, dolarul Sand, sa realizeze un proces de interoperabilitate deplina intre diferitii sai furnizori de wallet-uri in cursul saptamanii.

O declaratie recenta publicata de catre CBoB a dezvaluit faptul ca institutiile financiare autorizate sau AFI, precum furnizorii de servicii de plati, vor fi finalizate in urmatoarele zile.

Actionand in mod esential ca furnizori de wallet-uri si potentiali emitenți de dolari Sand, institutiile financiare autorizate in cauza au fost supuse unor evaluari riguroase ale securitatii cibernetice, a declarat banca. Institutiile care au adoptat aplicatia furnizata de banca au fost deja autorizate sa participe, in timp ce cele care intentioneaza sa foloseasca propriile aplicatii sunt inca in curs de procesare.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/bahamas-sand-dollar-nears-commercial-rollout-as-interoperability-completed


Publicat pe: 01 Aprilie 2021