Libra Internet Bank

[Tech News] Banca federala germana administreaza cu succes un sistem tip blockchain fara CBDC

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


02.04.2021 - Directorii executivi de la Deutsche Bundesbank doresc sa lanseze un sistem bazat pe blockchain, fara a fi nevoie de un CBDC - si este posibil sa si reuseasca.

Banca federala germana, Deutsche Bundesbank, a efectuat teste de succes pe un proiect care leaga infrastructura financiara traditionala de tehnologia blockchain.

In ciuda actualei tendinte ascendente manifestata la nivel global de catre bancile centrale de a se familiariza cu tehnologia monedelor digitale a bancii centrale, testarea efectuata de catre Bundesbank, in colaborare cu grupul Deutsche Börse si Agentia Financiara Germana, nu a necesitat deloc emiterea de CBDC sau de bani tokenizati.

Sistemul se bazeaza, conform rapoartelor, pe doua module software care formeaza o conexiune intre sistemul intern al Bancii Federale Germane si tehnologia registrelor distribuite. In loc sa creeze un sistem bazat pe token, banca a creat pur si simplu o interfata care initiaza un "declansator", ceea ce inseamna ca o tranzactie a fost decontata si ca banii pot ajunge in posesia altcuiva intr-o maniera sigura.

Source: https://cointelegraph.com/news/german-federal-bank-runs-successful-blockchain-system-without-a-cbdc


Publicat pe: 02 Aprilie 2021