Libra Internet Bank

[Tech News] Banca Centrala a SUA explica "conditiile prealabile" pentru un dolar digital

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


03.03.2021 - Banca centrala americana se lupta cu procedurile in ceea ce priveste un potential proiect de "dolar digital".

La cateva ore dupa ce presedintele Rezervei Federale SUA, Jerome Powell, a declarat ca 2021 este un an esential in consultarea publicului cu privire la dolarul digital, subalternii sai au publicat o lucrare care descrie cum ar putea arata aceasta consultare.

Intr-o nota FEDS de miercuri, consilierul principal al Rezervei Federale Jess Cheng, specialistul in plati Angela N. Lawson si managerul laboratorului tehnologic Paul Wong au declarat ca sarcina va fi implicarea publicului in ceea ce priveste avantajele si dezavantajele unei monede digitale a bancii centrale a SUA (CBDC).

Problemele de confidentialitate, usurinta utilizarii, accesul la securitate si mecanismele de livrare ar trebui sa fie toate pe masa, in timp ce oficialii Fed lucreaza pentru a "ascuti" un dolar digital cu ajutorul publicului, se arata in ziar.

Si orice consultare ar trebui sa includa, de asemenea, o sectiune cat mai larga a populatiei SUA.

"Implicarea persoanelor fizice si a intreprinderilor si consultarea cu grupuri de consumatori, organizatii comunitare si asociatii de afaceri pentru a intelege cazul de utilizare al unui CBDC va ajuta la decizia de a emite un CBDC si la potentialul sau design", au scris autorii.

Sursa: https://www.coindesk.com/federal-reserve-digital-dollar-consultation


Publicat pe: 03 Martie 2021