Libra Internet Bank

[Tech News] Banca Centrala a Norvegiei va testa solutii tehnice pentru un CBDC in urmatorii doi ani

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


26.04.2021 - Banca a declarat ca motivatia pentru cercetarea CBDC-urilor ramane puternica, deoarece multe alte banci centrale din intreaga lume efectueaza experimente similare.

Banca Centrala a Norvegiei a declarat joi ca este pregatita sa avanseze si sa inceapa testarea solutiilor tehnice pentru o moneda digitala a bancii centrale (CBDC) in urmatorii doi ani.

Intr-un anunt, Norges Bank a declarat ca motivatia pentru cercetarea CBDC-urilor ramane puternica, deoarece multe alte banci centrale din intreaga lume efectueaza experimente similare.

Au trecut patru ani de cand Norges Bank a inceput cercetarea CBDC-urilor, iar banca crede ca este pregatita pentru urmatorul pas, care implica "testarea tehnica", cu o analiza mai aprofundata care sa analizeze implicatiile lansarii unui CBDC.

Banca centrala noteaza ca, pe masura ce tehnologiile de plata au evoluat intr-un ritm rapid, platile in numerar in Norvegia sunt acum probabil cele mai mici din lume.

"Sunt necesare cunostinte suplimentare pentru a putea decide daca emiterea unui CBDC este adecvata", a declarat guvernatorul Norges Bank, Oystein Olsen.

Sursa: https://www.coindesk.com/norways-central-bank-to-test-technical-solutions-for-a-cbdc-over-next-two-years


Publicat pe: 26 Aprilie 2021