Libra Internet Bank

[Tech News] Autoritatile de reglementare din SUA exploreaza politica pentru banci de a gestiona criptomonede, spune presedintele FDIC

Articole din presa internationala despre noutati si tendinte in tehnologia serviciilor financiare.


12.11.2021 - "Stabilirea unor asteptari clare de reglementare va fi esentiala pentru a oferi acestei piete oportunitatea de a creste si de a se maturiza intr-un mod responsabil", a spus Jelena McWilliams.

Jelena McWilliams, presedintele Federal Deposit Insurance Corporation, sau FDIC, a declarat ca agentia lucreaza cu alte autoritati de reglementare din Statele Unite pentru a explora "in ce circumstante se pot angaja bancile in activitati care implica active digitale".

Intr-un discurs la Conferinta Money20/20 Fintech de luni, McWilliams a spus ca FDIC, in coordonare cu Rezerva Federala si Biroul Controlorului Monedei, incearca sa ofere claritate de reglementare pentru bancile care manipuleaza active cripto, inclusiv monede stabile. Presedintele a spus ca FDIC intentioneaza sa emita "o serie de declaratii de politica" in lunile urmatoare cu privire la indrumarile pentru banci.

Potrivit lui McWilliams, monedele stabile au multe beneficii potențiale pentru consumatori, cum ar fi plati mai rapide, mai ieftine si mai eficiente. Cu toate acestea, ea a sustinut ca, daca "una sau mai multe ar deveni o formă dominanta de plata in Statele Unite sau la nivel global", ar putea exista efecte semnificative asupra stabilitatii financiare a acelei tari, fondurile nemaifiind detinute in bancile asigurate.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/us-regulators-are-exploring-policy-for-banks-to-handle-crypto-says-fdic-chair


Publicat pe: 12 Noiembrie 2021