Simplificam bankingul pentru tine
CONTURI

Pachetul LibraFree
Gratuitate extinsa

Conturi persoane fizice Zero comisioane
deschidere, administrare, incasari si plati in lei

Vei putea imediat:

 • - sa portezi bani din alta banca
 • - sa-ti faci un cont de economii
 • - sa soliciti un credit online
 • [+] oferta completa
ECONOMII

Comision ZERO la scadenta depozit

Dobanzi depozite 3.52% la un an
si o luna pentru
depozite in lei
CREDITE

0% comision
acordare / administrare

Credit de consum de pana la 30.000 lei
fara sa mergi la banca
Card de debit online si credit online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.
Mizam pe RAPIDITATE
 • Comision 3 lei pentru plati
  sub 50.000 lei
 • Zero comision depunere numerar
 • Zero costuri de deschidere cont
 • Platforma schimburi valutare (tranzactionare timp real)
 • [+] oferta completa
DEPOZITE
Dobanzi depozite persoane juridice 2.10% pentru
un depozit pe
18 luni in Lei
Cont online, credit online, depozite online Unde vezi aceasta eticheta inseamna ca poti beneficia de respectivul produs online, imediat, fara hartii si fara drumuri la banca.

Intrebari Frecvente - Persoane fizice popriri


1. Ce se intampla daca banca, in calitate de tert-poprit, primeste o poprire pe contul meu de la un organ de executare?

In acest caz, obligatia bancii este de a bloca toate conturile detinute de catre client, conform adresei de infiintare a popririi, indisponibilizand astfel toate sumele si bunurile gasite.

Top
2. Cum pot afla daca am infiintata o poprire pe cont?

Prin lege, banca are obligatia sa dea curs de indata instituirii unei popriri, insa in sprijinul clientilor si al transparentei, Libra Internet Bank ofera un serviciu optional de alerte privind infiintarea de popriri, prin e-mail sau SMS, care se seteaza din Internet Banking.

Top
3. Ce am de facut ca banca sa imi deblocheze un cont poprit?

Pentru ca Banca sa poata debloca un cont poprit, este necesar sa intre in posesia adresei de sistare a popririi (in original) din partea organului de executare care a infiintat-o sau ca poprirea sa fie achitata integral de catre Libra Internet Bank.

Top
4. Cum se efectueaza platile pentru un cont poprit, in cazul in care exista pe acelasi cont popriri din partea mai multor organe de executare?

1. In cazul popririlor instituite doar de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala, plata se face in functie de vechime (in ordinea instituirii popririlor pe cont);
2. In cazul in care sunt popriri din partea unor organe executare fiscale diferite, se face distribuirea sumelor proportional cu suma din popriri (in functie de ponderea fiecarei popriri din totalul sumelor indisponibilizate);
3. In cazul in care sunt popriri atat din partea organelor fiscale, cat si din partea Birourilor Executorilor Judecatoresti, prioritate au organele fiscale;
4. In cazul in care sunt popriri doar de la Birouri ale Executorilor Judecatoresti, iar soldul nu este suficient pentru acoperirea lor, se solicita organelor competente conexarea dosarelor in vederea desemnarii unui singur executor care sa gestioneze dosarul si, ulterior, emiterea unei adrese de distribuire de catre executorul desemnat in Instanta.

Top
5. Ce se intampla cu banii incasati din credite nerambursabile-fonduri europene, in cazul conturilor blocate pentru poprire?

Banii proveniti din credite nerambursabile (numai daca se dovedeste sursa de provenienta, prin documente justificative) nu sunt virati pentru acoperirea popririi. Contul in care se afla disponibilul din credit este blocat, dar pot fi facute retrageri in sucursalele Libra Internet Bank.

Top
6. In cat timp se vireaza banii catre organul de executare care a instituit poprirea?

Daca poprirea este de la un organ de executare fiscala (ANAF, Primarie, Consiliul Local etc), poprirea se plateste la 3 zile lucratoare, iar daca poprirea este primita de la un Birou de Executare Judecatoreasca, plata se face in 5 zile calendaristice de la data primirii adresei de infiintare poprire.

Top
7. Daca aduc dovada platii se deblocheaza contul?

Nu, dar in situatia in care in urma verificarilor efectuate se constata ca elementele mentionate in dovada platii (pe de o parte) si cele detinute de Banca cu privire la poprirea in vigoare (pe de alta parte) coincid, se poate suspenda efectuarea platilor catre organul de executare. Pentru deblocarea contului, este necesar ca Banca sa intre in posesia adresei de sistare a popririi (in original) din partea organului de executare care a instituit-o.

Top
8. Ce se intampla in cazul primirii de catre Banca a unei adrese de reesalonare la plata?

Poprirea se suspenda doar in baza unei adrese de suspendare emise de catre Organul de Executare, debitorul  (clientul) avand posibilitatea, in baza deciziei de esalonare, sa solicite emiterea adresei de suspendare a popririlor catre tertul poprit (Libra Internet Bank).

Top
9. Ce se intampla in cazul primirii de catre Banca a unei adrese de suspendare totala?

Blocajul va ramane pe suma identificata in cont la momentul primirii adresei de suspendare, sumele incasate ulterior suspendarii putand fi folosite in mod liber. In cazul in care poprirea suspendata este de la un Organ de Executare Fiscal, sumele blocate pe cont se pot utiliza pentru achitarea obligatiilor fiscale administrate de catre organele fiscale competente.

Top
10. Ce se intampla in cazul primirii de catre Banca a unei adrese de suspendare partiala?

In cazul popririlor suspendate partial, ramane blocata o suma in vederea platii catre organul de executare, suma rezultata din diferenta dintre valoarea popririi initiale si suma suspendata comunicata in adresa de suspendare partiala. Disponibilul existent in cont la momentul suspendarii partiale va ramane blocat. In cazul in care poprirea suspendata este de la un Organ de Executare Fiscal, sumele blocate pe cont se pot utiliza pentru achitarea obligatiilor fiscale administrate de catre organele fiscale competente.

Top
11. Suspendare = Sistare?

Sistarea inseamna incetarea oricaror acte de executare asupra sumei mentionate in adresa de infiintare poprire si presupune deblocarea conturilor, pe cand suspendarea presupune mentinerea in anumite conditii a masurilor de executare silita.

Top
12. Daca in contul deschis la Libra Internet Bank sunt incasate drepturile salariale, ce se intampla in cazul unei popriri?

Se blocheaza contul conform legii, dar se vireaza catre poprire doar 1/3 sau, in functie de numarul de popriri infiintate pe cont, 1/2 din venitul lunar. Diferenta poate fi retrasa din sucursalele Libra Internet Bank.

Top
13. Care este diferenta dintre poprire asiguratorie si poprire executorie?

Pentru poprirea asiguratorie se indisponibileaza sumele existente in cont fara a se efectua plata catre organul de executare, iar pentru poprirea executorie se vireaza banii in contul indicat de organul de executare.

Top
14. Se deblocheaza contul in baza adresei de sistare, copie, trimisa pe e-mail sau fax?

Este necesara de fiecare data confirmarea legalitatii adresei de sistare prin confirmarea cu Organul de Executare si, dupa caz, dupa primirea adresei de sistare in original.

Top